Mozaïeken

Bij mozaïeken is het de kunst om een vorm of patroon te maken met behulp van kleine steentjes. Er zijn talloze varianten te bedenken omdat je zowel qua ondergrond als materiaal en vorm van de steentjes heel veel verschillende mogelijkheden hebt. Voor wat betreft de steentjes is een bekend voorbeeld een collage van stukjes glazuurtegels. Omdat je hiervoor zelf (wand)tegels kapot knipt, is deze methode niet geschikt voor kinderfeestjes van kinderen tot 10 jaar. Voor de feestjes voor jongere kinderen werken we eigenlijk altijd met kant en klare steentjes van glas of glazuur van 0,5 x 0,5 of 1 x 1 cm. en eventueel met zgn. glasnuggets (transparant gekleurde glasdruppels of bolletjes). Het is aan de jarige om te kiezen met welke kleuren en afmetingen gewerkt wordt, maar we zorgen er voor dat er op het feestje zelf voor elke smaak genoeg te kiezen valt.

image image image
Keuze uit steentjes Halffabrikaat Resultaat

Uiteraard kan er voor allerlei verschillende ondergronden gekozen worden bij het mozaïeken. Aangezien het oppervlak van de gekozen ondergrond bepalend is voor het aantal steentjes dat wordt verbruikt, hangt de prijs van een mozaïekfeestje af van deze keuze. Hieronder een aantal mogelijkheden en de bijbehorende prijs:
  • houten frame (26x26cm.) met kleine spiegel (10x10cm.) € 15,00
  • spiegel groot (30x30cm.) € 15,00
  • dienblad (+/-26x26cm.) € 17,50 - vanaf 10 jaar
  • bamboe schaal € 17,50 - vanaf 10 jaar

Het crëeren van een kunstwerk met mozaïeksteentjes is een flinke klus. Voor jongere kinderen adviseren we dan ook altijd het te versieren object niet te groot te kiezen. Voor de grotere kinderen is dit vaak juist wel weer erg leuk. Hierbij moet dan wel rekening gehouden worden met het feit dat een feestje dan eerder 3 dan 2,5 uur duurt. Voor het dienblad en de bamboe schaal geldt bovendien dat het kunstwerk nog gevoegd moet worden als de lijm helemaal is uitgedroogd. Dit kan naar keuze zelf of door ons gedaan worden. In het laatste geval, betekent dit wel dat de kinderen hun creatie niet direct mee naar huis kunnen nemen.

Is je interesse gewekt en wil je een optie nemen, een feestje boeken en/of nog meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met me op.